emanuelcluj@gmail.com +40 264 433 582
emanuelcluj@gmail.com +40 264 433 582

Nivel școlar primar

Nivel școlar gimnazial

Nivel școlar liceal

Despre Liceul Teologic Baptist "Emanuel"

Liceul Teologic Baptist „Emanuel” Cluj-Napoca este o instituţie școlară din cadrul sistemului de învăţământ preuniversitar de stat din România a cărei viziune este:

Formarea de oameni care să-L cunoască pe Dumnezeu prin studierea Scripturii, Creaţiei şi Culturii, cu un caracter zidit pe valorile creştine, cu înalte competenţe academice şi culturale, pentru a fi integraţi şi reprezentativi în familie, în biserică şi în societate.

Tur video al LTBE

Vă invităm să faceți un tur virtual al Liceului “Emanuel”, pentru a descoperi o parte din infrastructura școlii și pentru a întâlni o parte din oamenii ce vă vor întâmpina aici.

0
Ani de activitate
0
Profesori
0+
Elevi
1%
Promovabilitate la BAC

Mesajul Directorului

Prof. Dr. Flore Drăgan

Liceul Teologic Baptist „Emanuel” Cluj-Napoca este o şcoală care îşi doreşte să materializeze în spaţiul academic şi cultural clujean viziunea educaţiei creştine. 

Beneficii
Pregătire Academică
Spiritualitate
Dezvoltare personală

De ce să alegi LTBE?

În cadrul liceului Emanuel vei avea parte de o educație la cel mai înalt nivel academic, competitiv la nivel județean și național, vei avea ocazia să te echipezi cu cunoștințe, deprinderi, aptitudini și competențe în diverse domenii și vei fi provocat să participi la diverse concursuri și olimpiade pentru a valorifica aceste lucruri dobândite.  

De asemenea, în liceul Emanuel vei întâlni profesori bine pregătiți și deplin dedicați chemării lor de dascăli creștini, dornici să te ajute să descoperi tainele materiei pe care o predau, dar în același timp gata să îți stea alături pe drumul descoperirii darului tău specific. Alături de tine vor sta și colegii tăi – tineri de vârsta ta cu care vei putea lega prietenii de-o viață.

Liceul Teologic Baptist Emanuel oferă o gamă completă pentru învățământul preuniversitar:

  • Nivel școlar primar
  • Nivel școlar gimnazial (intensiv limba engleză);
  • Nivel școlar liceal, cu două profiluri:
    • profil teologic: specializarea Teologie Baptistă;
    • profil uman: specializarea Știinte Sociale, (intensiv limba engleză).

Spiritualitate

Liceul Emanuel se adună în jurul valorilor spirituale ale Scripturii, căutând să trăiască conștient realitatea numelui pe care îl poartă – Dumnezeu este cu noi! Clasele cu profil teologic beneficiază de materii specifice profilului teologic: studiul Vechiului și Noului Testament, eclesiologie, hermeneutică, literatură creștină, morală creștină, spiritualitate, etc. prin intermediul cărora elevii noștri au ocazia să Îl cunoască pe Dumnezeu privind în Scriptură, în biserică, în literatură și în ei înșiși.

Toți elevii liceului Emanuel au ocazia de a participa la capele săptămânale, lunare sau semestriale, pot sluji colegilor lor în cadrul acestor capele, pot participa în corul școlii și misiune creștină, se pot implica în proiecte de voluntariat în cadrul unor proiecte de colaborare cu diverse fundații caritabile.

Dezvoltare personală

Liceul Emanuel oferă pe lângă materiile de trunchi comun, curriculum diferențiat și curriculum la decizia școlii – materii opționale ce explorează domenii conexe disciplinelor de bază. Prin intermediul acestora, dar și a implicării în proiecte, a organizării de târguri, a slujirii în cadrul timpului de capelă, a participării la cor sau misiune creștină, a participării la conferințe precum Student Leaders Conference (Ungaria) sau în cadrul Consiliul Elevilor reprezentativi, elevii au ocazia să își dezvolte abilitățile existente și să descopere domenii noi de interes.

Evenimente

Înscrie-te la newsletter

Vei primi informări despre noutăți, evenimente, revista școlii

Mărturii ale aboslvenților

Pot să spun că datorită Liceului „Emanuel” și a experiențelor trăite acolo adolescența mea a fost una fericită și plină de culoare. Am avut parte de colegi deosebiți și profesori de calitate. L-am cunoscut mai bine pe Dumnezeu în anii de liceu. Am fost marcată de taberele Neemia și de expedițiile organizate de Kathy Rogers, profesoară la „Emanuel”.

 

După ce am absolvit facultatea la secția Teologie-Litere am revenit pentru o perioadă în acest liceu ca profesoară de engleză și spiritualitate creștină. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că până în prezent 6 din copiii noștri au avut ocazia sa fie elevi aici.

Emanuela Brad
profesor limba engleză

În liceu am învățat cum să citesc și cum să îmi însușesc mesajul Scripturii. Abia pe măsură ce au apărut tot mai multe preocupări și responsabilități, mi-am dat seama că 4 ani de exersat au fost o valoare inestimbailă, greu de înlocuit.

 

Recomand Liceul Teologic Baptist ,,Emanuel” pentru că pe lângă parcurgerea unor etape obligatorii din procesul de învățare şi performanţă şcolară, în această etapă sunt necesare dezvoltarea unui caracter integru şi maturizarea relaţiei cu divinitatea, cu sinele şi cu semenii.

Paul Crișan
arhitect
Susține proiectele extracuriculare ale școlii noastre prin intermediul Asociației pentru Educație Creștină ”Emanuel”.